طرح کوچ روستاهای عرب کلو وخسروآباد مستند به دومین صورت جلسه ستاد اجرائی ساماندهی خانوارهای جنگل نشین از محل اعتبارات سال 1379آغاز و در سال 1390خاتمه یافت. این طرح جهت احیاء جنگلکاری و ساماندهی دام موجود در جنگل ها و تجمیع تک خانوارهای جنگل نشین انجام گرفت. پروژه تجمیع خانوارهای جنگل نشین در راستای محرومیت زدایی جنگل نشینان در طرح صیانت از جنگل های شمال کشور در حوزه استحفاظی شهرستان گالیکش از استان گلستان به مرحله اجرا درآمد. روستاهای عرب کلو و خسرو آباد از جمله روستاهایی بودند که فاقد امکانات اولیه آب شرب ، برق ، جاده ارتباطی و...بودند و شرایط لازم را جهت اجرای طرح جابجایی داشتند به طوری که جوامع روستایی به صورت داوطلبانه پیگیر اجرای مشارکتی طرح جابجایی بوده که پس از نشست های متوالی و ضمن توافقات به عمل آمده با اهالی و نمایندگان در روستاهای مذکور در سال 1379 طرح توسط اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان گلستان تهیه و پس از تصویب در ستاد اجرائی در همان سال به اجراء گذارده شد. در این طرح مقرر گردید بابت هر هکتار زمین مبلغ 9میلیون ریال و مابقی به ازاء مسکن افراد30 میلیون ریال به ازاء هر واحد دامی مبلغ 100هزار ریال به مشمولین طرح پرداخت گردد و67 خانوار ساکن دائم و موقت به مساحت تقریبی 303 هکتار اراضی زراعی و تعداد 2040 واحد دامی مشمول طرح شناخته شدند و افراد مشمول با رعایت تشریفات قانونی در دفترخانه اسناد رسمی حاضر و با رضایت کامل اقدام به انعقاد قرارداد ثبتی نمودند و پس از انجام کلیه تعهدات از سوی مشمولین طرح مبنی برتحویل عرصه و تخریب اعیانی ها و خروج و حذف کامل دام از اراضی منابع ملی، تمامی حق و حقوق قانونی به مشمولین طرح پرداخته شده است. به طوری که پس از گذشت 22 سال از اجرای ساماندهی جنگل نشینان، منطقه مورد نظر پس از جنگلکاری و تجدید حیات طبیعی به یکی از مناطق جنگلکاری موفق در استان گلستان تبدیل شده است.
طرح ساماندهی روستاهای جنگل نشین عرب کلو و خسرو آباد شهرستان گالیکش در استان گلستان
تاریخ پایان : 1390/00/00
تاریخ شروع : 1380/00/00
جنوب X: 384663 -- Y: 4122374
شمال X: 383112 -- Y: 4122374
غرب X: 382337 -- Y: 4122665
شرق X: 386042 -- Y: 4123699
استان : گلستان، شهرستان : گاليكش، شهر : مرکزي، بخش : نيلكوه، روستا : سيجان
دبیر کمیته فنی استان گلستان
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : بلی
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : خیر
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : خیر
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر