طرح توسعه و ترویج استفاده از انرژی های نو در شهرستانهای سربیشه و نهبندان به عنوان یکی از زیرپروژه های پروژه بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی به صورت پایلوت از سال 85 در دستور کار قرار گرفت و با توجه به وابستگی شدید مردم منطقه به بوته کنی برای مصارف تامین سوخت، ایده ترویج استفاده از انرژی های نو مثل نورخورشید و باد و ... مطرح شد. لذا به اين منظور طرح استفاده از انرژی های نو در محدوده اجرايي شهرستانهای سربیشه و نهبندان در زمينه ترويج انرژي هاي نو به صورت پايلوت اجرا گردیده كه با بهره گيري ، ترويج و فرهنگ سازي استفاده از انرژي هاي پاك گامي در جهت كاهش آلودگي زيست محيطي و حفاظت و نگهداري از عرصه هاي منابع طبيعي برداشته و اين طبيعت كه وديعه اي از جانب پروردگار متعال است صحيح و سالم به نسل آينده تحويل گردد. در این راستا برنامه های آموزشی و اعطای تسهیلات برای خرید وسایلی مانند تنور گازی، آبگرمکن خورشیدی، آب تصفیه کن در اولویت کار گروههای توسعه روستایی و صندوقهای خرد اعتباری قرار گرفت. با توجه باینکه این طرح در سالهای اول برای مردم ناشناخته بود تعداد کمی متقاضی دریافت تسهیلات برای خرید تنور گازی و آبگرمکن خورشیدی بودند ولی با توجه به رضایت این افراد از استفاده از این وسایل و سهولت استفاده از آن باعث تشویق سایر مردم منطقه برای حرکت به این سمت شد. تاکنون تعداد 700 تنور گازی و 150 آبگرمکن خورشیدی توسط مردم منطقه خریداری و مورد استفاده قرار گرفته است.
طرح توسعه و ترویج استفاده از انرژی های نو در شهرستانهای سربیشه و نهبندان- خراسان جنوبی
تاریخ پایان : 1398/00/00
تاریخ شروع : 1385/02/01
جنوب X: 237569 -- Y: 3596277
شمال X: 237397 -- Y: 3597813
غرب X: 236478 -- Y: 3596951
شرق X: 238586 -- Y: 3597268
استان : خراسان جنوبي، شهرستان : نهبندان، شهر : نهبندان، بخش : هیچکدام، روستا : هیچکدام
دبیر کمیته فنی استان خراسان جنوبي
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : خیر
کدام شهر و شهرها
استانی : خیر
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : بلی
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : بلی
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : بلی