حوزه آبخیز زالیان در جنوب غربی استان مرکزی و در شهرستان شازند و از زیرحوزههای رودخانه آب ملایر میباشد که نهایتا به رودخانه کرخه میریزد. مساحت آبخیز آن 7/9178 هکتار و در محدوده 09-57-48 تا 02-05-49 طول شرقی و 29-49-33 تا 16-58-33 عرض شمالی واقع شده است. بلندترین ارتفاع منطقه 2735 و کمترین آن 1999 متر از سطح دریا میباشد. این آبخیز با توجه به اهداف مطالعه که حفاظت خاک، کاهش فرسایش و رسوب و مهار سیل و بهرهوری از آن میباشد و همچنین مسائل اقتصادی، اجتماعی و توپوگرافی و فیزیوگرافی منطقهبه چند واحد مطالعه یا زیر آبخیز تقسیم شده است. زیر آبخیز خشکهدر و یا کله جوب، مبنا و پایلوت طرح حاضر قرار گرفت. حوزه آبخیز کله جوب دارای دو روستا است، روستای خشکهدر که بالادست حوضه واقع شده است. این روستا در حال حاضر خالی از سکنه بوده و فقط اراضی اطراف برای کار کشاورزی استفاده میشود. روستای دیگر کلحجوب (یا کلهجوب) که مجاورت خروجی آبراهه منطقه قرار دارد.عملیات آبخیزداری حوزه آبخیز زالیان- روستای کله جوب در سال 1397 شروع گردید، از جمله اهداف این طرح کاهش و یا متوقف نمودن شدت فرسایش آبی و بادی، بستر سازی جهت احیاء پوشش گیاهی در پناه بندهای رسوبگیر، افزایش پتانسیل احداث باغات، بسترسازی جهت احیاء و توسعه زیستگا های جانوری منظقه و کاهش آلودگی هوا از طریق کاهش گرد و خاک ناشی از فرسایش خاک می باشد.پروژۀ مذکور ضمن جلوگیری از فرسایش های خندقی حاصل از سیلاب های مخرب، باعث احیای اراضی و تنوع پوشش گیاهی و جانوری در منطقه شده است.
عملیات آبخیزداری حوزه آبخیز زالیان- استان مرکزی - شهرستان شازند - روستای کله جوب
تاریخ پایان : 1401/01/00
تاریخ شروع : 1397/03/23
جنوب X: -- Y:
شمال X: -- Y:
غرب X: -- Y:
شرق X: -- Y:
استان : مرکزي، شهرستان : شازند، شهر : توره، بخش : هیچکدام، روستا : هیچکدام
دبیر کمیته فنی استان مرکزي
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : خیر
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : خیر
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : خیر
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : خیر
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : بلی
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : بلی
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : بلی
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر