بند بتن غلطکی یا RCC روش جدیدی در ساخت سدهای وزنی و سایر سازه های بتنی حجیم است که مزایای آن نسبت به انواع دیگر سدهای بتنی عبارتند از کاهش هزینه های قالب بندی، مصرف کمتر سیمان، حذف درزهای طولی و کاهش زمان ساخت می باشد. پروژه بتن غلطکی برای اولین بار در سطح استان آذربایجان شرقی و دومین بار در سطح کشور در حوزه لیوار شهرستان مرند طی سالهای 97 و 98 جهت کنترل رواناب و سیل، کاهش فرسایش ، کنترل رسوب و افزایش سطح آب های زیرزمینی به جای بند اصلاحی بتنی یا سنگ ملاتی به اجرا در آمده است. در ساخت این سد تمامی جوانب از جمله جنس و شکل سنگدانه ها، مواد سیمانی، نحوه ساخت مخلوط، درصد تراکم و کنترل دقیق در مرحله اجرا در نظر گرفته شده است. یکی از مهمترین دستاوردهای بتن غلطکی اجرا شده در منطقه لیوار شهرستان مرند اقتصادی بودن این سد بتن غلطکی نسبت به خاکریزها می باشد. بندهای بتن غلطکی دارای ویژگیهای منحصر بفردی شامل: آماده سازی آسان، کاهش نیروی انسانی، افزایش سرعت ساخت، استحکام بالا، کاهش هزینه های احداث تا 50 درصد روش معمول می باشد. ظرفیت مخزن و آبگیری بند تا 2 برابر ظرفیت سازه قابل کنترل است. در این پروژه قبل از اجرا، حین اجرا و پس از اجرای طرح، تسهیلگران منابع طبیعی با برگزاری جلسات و کارگاه های متعددی نسبت به آگاهی و اطلاع رسانی به مردم محلی اقدام نموده و همچنین در اجرای عملیات بیولوژیکی از نیروهای بومی بویژه زنان روستاهای همجوار بند بتن غلطکی استفاده گردید. با توجه به بررسیهای بعمل آمده و ریشه یابی مشکلات موجود، منطقه فوق سابقه سیلخیزی داشته و اجرای این پروژه نقش بسیار موثری در جلوگیری از سیل و خسارات ناشی از آن به منطقه خواهد داشت.
احداث اولین بند بتن غلطکی در سطح استان آذربایجان شرقی و دومین در سطح کشور
تاریخ پایان : 1398/11/31
تاریخ شروع : 1397/01/15
جنوب X: 556923 -- Y: 4264004
شمال X: 556710 -- Y: 4271830
غرب X: 550283 -- Y: 4266674
شرق X: 562686 -- Y: 4270709
استان : آذربايجان شرقي، شهرستان : مرند، شهر : مرکزي، بخش : هیچکدام، روستا : هیچکدام
دبیر کمیته فنی استان آذربايجان شرقي
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : بلی
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : بلی
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : خیر
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر