پروژه جنگلکاری حفاظتی حوزه مدیریت آبخیز چهل چای مینودشت با مساحت 65 هکتار است که 250 هکتار آن با گونه گردو و 400 هکتار آن با گونه های بلوط، ون و افرا نهالکاری شد. این پروژه با هدف احیای اراضی جنگلی تخریب یافته در منطقه طی سال های 1394 و 95 اجرایی شد. تعداد دام و دامداری مازاد و غیرمجاز در منطقه و به دلیل نبود مرتع مشخص، باعث تخریب جنگل های منطقه شده است. عدم آگاهی جوامع محلی از اهمیت منابع طبیعی و آب و خاک و اثرات آن بر معیشت شان از جمله چالش های مهم در منطقه است که با اجرای دوره های آموزش آگاهی محلی ایجاد شد. عدم آشنایی روستایین منطقه به کشاورزی اقتصادی و نوین و سازگار با منطقه از جمله چالش های دیگری در منطقه است که همزمان با اجرای این طرح توزیع گونه های مثمره در بین جوامع محلی با هدف احیای اراضی شیبدار و بهبود وضعیت معیشتی انجام شد. در حال حاضر این منطقه از طریق قرقبانان، شبانه روزی حفاظت شده و شاهده آثار بسیار مطلوبی در منطقه هستیم. حضور خودروی گونه های درختی و درختچه ای و گیاهان دارویی و خوراکی و همچنین انواع پرندگان و جوندگان و سایر جانواران، از جمله اثرات مثبت پروژۀ مذکور است. از طرفی این طرح با حفاظت خاک و کاهش فرسایش و جلوگیری از ایجاد سیلاب های مخرب در پایین دست به نوعی باعث بهبود وضعیت معیشت مردم از طریق افزایش تولید راندمان کشاورزی در منطقه شده است.
جنگلکاری حفاظتی افرائی چهل چای مینودشت
تاریخ پایان :
تاریخ شروع : 1394/00/00
جنوب X: 366855 -- Y: 4097620
شمال X: 370922 -- Y: 4102599
غرب X: 368393 -- Y: 4099379
شرق X: 371005 -- Y: 4100764
استان : گلستان، شهرستان : مينودشت، شهر : مینودشت، بخش : هیچکدام، روستا : هیچکدام
دبیر کمیته فنی استان گلستان
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : بلی
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : بلی
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : خیر
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر