جنگلهای دست کاشت تاغ در ورامین دارای قدمتی حدود 60 سال می باشند و تاریخچه ایجاد این جنگلها به دهه 1340 بر می گردد. با احداث مسیر خط آهن سراسری تهران مشهد بعلت عبور از منطقه کویری سالها این خط آهن توسط رسوبات بادی ناشی از شن های روان دچار مشکل و اختلال در حرکت قطار ها می گردید. بطوریکه اوایل این مسیر توسط کارگرهای رسوب روب بازگشایی و مرمت می گردید که بسیار دشوار و هزینه بردار و موقتی به نظر می رسید.لذا در مرحله بعدی اطراف راه آهن توسط بادشکن غیر زنده از نوع تراورس حصار گردید که این کار نیز بسیار هزینه بردار و بصورت موقت انجام گردید.سپس کارشناسان سازمان جنگلها احداث باد شکن زنده بصورت جنگلکاری با گونه تاغ را پیشنهاد دادند که این جنگلکاری از دهه چهل شروع شده و تاکنون نیز ادامه دارد به طوریکه در حال حاضر مساحت این جنگلکاری ها به میزان بالغ بر یازده هزار هکتار رسیده است. متأسفانه بعلت تغییرات اقلیمی و خشکسالی های دهه اخیر این جنگل کاری ها تا حدودی دچار چالش خشکیدگی گردیده .لذا اجرای پروزه هایی نظیر مدیریت پرورشی و احداث هلالی های آبگیر به منظور جذب نزولات آسمانی می تواند در احیا و کاهش تنش خشکیدگی در این جنگلها بسیار حائز اهمیت باشد. بر این اساس در سال 1397 در مساحتی حدود 250 هکتار از این جنگلها پروژه مذکور اجرا گردید که به نظر می رسد نقش مهمی در شادابی درختان تاغ و کاهش اثرات سو خشکسالی داشته باشد.
اجرای طرح مدیریت جنگلهای دست کاشت تاغ ورامین با احداث هلالی آبگیر به منظور جذب نزولات آسمانی
تاریخ پایان :
تاریخ شروع : 1397/00/00
جنوب X: 584190 -- Y: 3888048
شمال X: 584472 -- Y: 3888506
غرب X: 579425 -- Y: 3891680
شرق X: 579108 -- Y: 3891261
استان : تهران، شهرستان : ورامين، شهر : جوادآباد، بخش : بهنام عرب جنوبي، روستا : احمداباد
دبیر کمیته فنی استان تهران
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : بلی
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : بلی
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : بلی
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر