اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان مدیریت و حفاظت عرصه های منابع طبیعی اعم از جنگل، مرتع و حوضه های آبخیزداری در سطح استان را عهده دار می باشد که با استفاده از تجربیات کارشناسان حوزه معاونت حفاظت و امور اراضی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی کشور با هدف کاهش مصرف سرانه هیزم توسط جوامع محلی اقدام به اجرای عملیات نصب و راه اندازی آبگرمکن خورشیدی نمود. جهت اجرایی نمودن پروژه مذکور ابتدا با تشکیل جلساتی با ذینفعان روستاهای هدف، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی انجام گرفت و اهداف پروژه برای اهالی مورد تبیین قرار گرفت و سپس با همکاری جوامع محلی ذینفع و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان مقدمات کار فراهم و برای کلیه خانوارهای روستاهای هدف آبگرمکن های خورشیدی در محل های مناسب کارشناسی شده نصب و سیستم گرمایشی خانوارها وصل گردید و سپس متعاقب آن کلیه سیستم های گرمایشی سنتی که علاوه بر مصرف هیزم سوختی باعث آلودگی محیط زیست نیز گردیده بود، جمع آوری گردید. با تحقق پروژه مقدمات کاهش فشار به عرصه های منابع طبیعی حنگلی و مرتعی فراهم گردید.بدین سبب کاهش قطع درختان، درختچه ها و بوته های عرصه های منابع ملی جنگلی و مرتعی باعث بالا رفتن تاب آوری این اکوسیستم ها گردیده و امکان بازسازی و احیاء آنها فراهم گردیده است.
تغییر الگوی مصرف سوخت و جایگزینی سوخت مناسب ( نصب و راه اندازی آبگرمکن خورشیدی)
تاریخ پایان :
تاریخ شروع : 1397/09/00
جنوب X: -- Y:
شمال X: 399708 -- Y: 4050011
غرب X: -- Y:
شرق X: -- Y:
استان : گيلان، شهرستان : رودبار، شهر : عمارلو، بخش : هیچکدام، روستا : هیچکدام
دبیر کمیته فنی استان گيلان
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : بلی
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : بلی
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : خیر
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر