حوزه آبخيز جهان به وسعت 9240 هكتار در 60 کیلومتری شهرستان اسفراین واقع شده است. باتوجه به سيلابهاب فصلي متعدددرحوزه وخسارات زيادي كه اين سيلابها برمردم منطقه تحميل مي كنند، همچنين وجود منابع آب درپايين دست حوزه كه درمعرض خشك شدن است بهترين گزينه جهت كنترل سيلابها ونفوذآنهادرسفره هاي آب زيرزميني عمليات آبخوانداري توام باعمليات بيولوژيك ومديريت منابع ومراتع مي باشد و از طرفي يكي ازقابليتهاي مهم حوزه وجود عرصه مناسب جهت عمليات آبخوانداري وپخش سيلاب است. لذا از ابتدای سال 97 تاکنون 86 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی جهت اجرای عملیات پخش سیلاب حوزه آبخیز جهان و تکمیل و توسعه پروژه پخش سیلاب مصوب و عملیات پخش سیلاب اجرایی گردیده است. این عملیات در مجموع در سطح عرصه 150 هکتار و حجم عمليات خاكي انجام شده در سال 97: 109380 و درسال 99 86000 مترمكعب مي باشد می باشد. اجرای این عملیات پتانسیل نگهداشت بیش از یک میلیون وچهارصد متر مکعب آب در سال در مخازنی که برای تله اندازی جریانات سیلابی احداث شده است را فراهم نموده است. رسالت ذاتی آبخوانداری و پخش سیلاب ، نفوذ باران و سیلاب به درون زمین و حفظ و پایداری آب در چرخه اکوسیستم طبیعت است که منجر به کاهش خسارات سیل، تقویت ذخیره آب در آبخوان چاهها، چشمهها و قنوات، بهبود وضعیت رطوبتی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، احیای پوشش گیاهی و حفظ تعادل اکولوژیک عرصههای طبیعی میگردد. اهداف اجرایی این طرح، کنترل سیل و رسوب، بهره وری بهینه از سیلاب، افزایش آبدهی قنات ها، چشمه ها و چاه های آب زراعی و پیشگیری از خسارت سیل به اراضی کشاورزی و باغ ها و تاسیسات عمرانی و نیز توسعه کشاورزی و اشتغالزایی است.
اجرای پروژه پخش سیلاب حوزه آبخیز جهان شهرستان اسفراین استان خراسان شمالی
تاریخ پایان :
تاریخ شروع : 1397/09/19
جنوب X: 572000 -- Y: 4080000
شمال X: 578000 -- Y: 4100000
غرب X: 572000 -- Y: 4088000
شرق X: 576000 -- Y: 4088000
استان : خراسان شمالي، شهرستان : اسفراين، شهر : اسفراین، بخش : هیچکدام، روستا : هیچکدام
دبیر کمیته فنی استان خراسان شمالي
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : خیر
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : خیر
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : خیر
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : خیر
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : خیر
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : خیر
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : خیر
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر