منطقه محسن¬آب شهرستان مهران با مساحتی بالغ بر 12000 هکتار از پتانسیل مناسبی جهت جنگلکاری برخوردا است. به این منظور طرح عظیم جم¬آب در مساحتی بالغ بر 6000 هکتار در منطقه محسن آب شهرستان مهران اجرا شده است. الگوی موفق مورد نظر این طرح در مساحت 400 هکتار از طرح جم¬آب با گونه¬های بومی و سازگار با شرایط منطقه نظیر کنار، رملیک، پسته، بادام کوهی، اکالیپتوس و انواع آکاسیاها با هدف جلوگیری از تخریب بی¬رویه، غنی¬سازی و افزایش اثرات زیست محیطی، استفاده از دانش و توان افراد بومی جهت کاشت و حفظ گونه¬ها، توانمندسازی جوامع محلی با استفاده از محصولات فرعی جنگلی از سال 1394 شروع شده و تا کنون ادامه دارد. ابعاد چاله نهال-های جنگلکاری 1*1*1و فاصله کاشت 10*10 متر بوده و طی 3 سال اول کاشت و در فصول خشک و حساس به فاصله 15 روز یکبار با تانکر آبیاری شده¬اند. از گیاه گل نرگس نیز بصورت کاشت نواری در فواصل چاله¬ها با هدف اولیه ایجاد زیرآشکوب، کسب درآمد و جلوگیری از فرسایش خاک و هدف¬های جانبی دیگر نظیر ایجاد علاقه¬مندی و آگاهی بخشی به افراد بومی در ارتباط با پتانسیل بهره¬وری از منطقه استفاده شده است. گیاهان کاشته شده به مرحله باردهی رسیده و علاوه بر پر شدن قسمت¬های بینابینی درختان، جهت بهره برداری افراد بومی مورد استفاده قرار می¬گیرند. بعلاوه با انجام قرق در منطقه، امکان بازگشت گونه¬های خوشخوراک و دارویی نظیر سالسولاها، فورب¬ها، رملیک، گل گاوزبان فراهم شده است. افزایش آگاهی افراد بومی نسبت به پتانسیل جنگلکاری در منطقه و در نتیجه حفاظت از عرصه¬ها، روش¬های نوین استحصال آب، درآمدزایی برای افراد بومی، ایجاد محیط مناسب گردشگری و تفرجگاهی برای افراد بومی و ایجاد زیستگاه امن جانوری در منطقه برای گونه-هایی نظیر گرگ، تشی و سوسمار خاردم بین¬النهرینی از دیگر دستاوردهای طرح بشمار می¬رود.
نهالکاری در عرصه های بیابانی و خلیج فارس - عمانی استان ایلام شهرستان مهران
تاریخ پایان :
تاریخ شروع : 1391/08/15
جنوب X: -- Y:
شمال X: 626239 -- Y: 366247
غرب X: -- Y:
شرق X: -- Y:
استان : ايلام، شهرستان : مهران، شهر : مركزئ، بخش : محسن آب، روستا : هیچکدام
رییس آموزش و ترویج استان ايلام
دریافت فایل PDF پرسشنامهموقعیت روی نقشه تنظیم نشده است
سایر ( عنوان درج گردد)
حفاظت و پیشگیری از تخریب
احیاء
توسعه
بهره برداری
سازگاری با شرایط نامطلوب نظیر خشکسالی/ طغیان امراض و آفات/ کاهش تولید علوفه و...
ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی
مشارکت، همکاری
بهبود وضعیت اقتصادی
بهبود سرمایه های اجتماعی نظیر ایجاد و ساماندهی تشکلها، آموزش، ارتقاء آگاهی و...
بهبود وضعیت اکوسیستم های منابع طبیعی
اثرات تولیدی و یا بهره وری
اثرات اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
اثرات زیست محیطی
اقلیم
خاک
توپوگرافی
پوشش گیاهی
وضعیت منابع آب
سطح درآمد، منابع اصلی و فرعی درآمد، مالکیت اراضی و حق بهره برداری رسمی و عرفی از منابع طبیعی شامل زمین/ آب/ تولیدات مرتع جنگل/ کیاهان دارویی و...
2 مورد
2 مورد
اثرات اقتصادی – اجتماعی ( از جمله فرهنگی)
2 مورد
بهبود وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری
2 مورد
2 مورد
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر کاهش تخریب سرزمین دارد؟ تخریب سرزمین به عوامل انسانی و یا طبیعی اطلاع می شود که در دراز مدت موجب کاهش قابلیت تولید خاک می گردند
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر حفظ تنوع زیستی دارد؟
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر تعدیل و یا سازگاری با اثرات تغییر اقلیم دارد؟ منظور از تغییر اقلیم در این سند کلیه اقداماتی است که موجب کاهش انتشار کربن اتمسفری و یا افزایش ترسیب یا ذخیر کربن در پوشش گیاهی و خاک می گردد. توسعه پوشش گیاهی از اقدامات شاخص ترسیب کربن در بخش منابع طبیعی می باشد.
بله/خیر : بلی
به اعتقاد شما آیا بهترین تجربیات/ دانش بومی که پیشنهاد نموده اید اثر مثبتی بر ارتقاء تاب آوری عوامل انسانی و طبیعی مرتبط دارد؟ منظور از تاب آوری قابلیت حفظ کارکرد سیستم در مواجه با یک شوک و یا ننش ناشی از عوامل اقلیمی و یا انسانی می باشد.
بله/خیر : بلی
محلی
محلی : بلی
کدام شهر و شهرها
استانی : خیر
سایر استانها(کدام استان و استانها)
ملی : خیر
خاور میانه (کدام کشور یا کشورها)
منطقه ای : خیر
سایر کشورهای نقاط جهان(کدام کشور یا کش.رها)
بین المللی : خیر